Van auto naar brommobiel

Deze pagina is bedoeld voor als u de aanschaf van een brommobiel overweegt, maar nog twijfelt of als u zich wilt oriënteren op het rijden in een 45 km auto.

Een brommobiel biedt mobiliteit zonder een gewoon autorijbewijs. Dit kan zijn omdat u afgekeurd bent voor het rijbewijs, maar ook jongeren vanaf 16 mogen met het AM rijbewijs in een brommobiel rijden.

Voor senioren die overstappen van een auto naar een brommobiel kan de overstap soms lastig zijn. Bol Brommobielen heeft jarenlang ervaring en helpt u graag om deze omschakeling zo makkelijk mogelijk te maken.

Uiteraard kunt u wachten totdat u afgekeurd wordt voor uw gewone rijbewijs, maar omdat u zult moeten wennen aan het rijden in een brommobiel, is het raadzaam dit moment niet af te wachten. Veel mensen stappen over als ze zich niet meer thuis voelen op een drukke snelweg.

Een brommobiel heeft een automatische versnelling. Vooral op hogere leeftijd is dit soms even wennen als u altijd handgeschakeld hebt gereden. Verder is de maximale snelheid 45 km/uur. Dit leidt tot een andere positie in het verkeer waar u ook aan zult moeten wennen.

Financieel biedt de brommobiel voordelen: u hoeft geen wegenbelasting te betalen en een brommobiel is uiterst zuinig in gebruik.

Een brommobiel heeft altijd maximaal twee zitplaatsen. Iets om rekening mee te houden als u gewend bent meerdere pasagiers mee te nemen.
Door het ontbreken van een achterbank heeft u echter een zee van bagageruimte. Zo hebben de Aixam Crossline en Crossover bijvoorbeeld 1.100 ltr bagageruimte.

Door het lichte gewicht is een brommobiel gemakkelijk te hanteren. U stuurt een brommobiel als het ware met uw pink.

Een brommobiel / 45 km auto heeft een automatische versnelling. Bent u zoals velen handgeschakeld gewend dan is dit een belangrijk verschil.

Let erop of de leverancier van uw brommobiel de mogelijkheid biedt om onder begeleiding het gebruik van de automatische versnelling aan te leren.

Een elektrische brommobiel is fluisterstil en rijdt uiterst comfortabel en is uiteraard milieuvriendelijk.

Maar vooral voor de beginnende brommobielrijder biedt de elektrische 45 km auto voordelen: De elektrische brommobielen van Aixam zijn zo ingeregeld dat ze rustig optrekken. Een brommobiel met een verbrandingsmotor daarentegen trekt meestal erg snel op. De beginnende brommobielrijder zal zich daarom meestal prettiger voelen in een elektrische brommobiel met name als men altijd gewend was handgeschakeld te rijden.

De elektrische Aixams hebben een range van 80 km of meer; in de praktijk  ruim voldoende voor de meeste ritten en bovendien is de eAixam in 3,5 uur weer helemaal opgeladen met een gewoon randaarde stopcontact.

De eAixam is verder zuinig in het gebruik: een volle lading kost minder dan 2 € en door de weinige mechanische onderdelen is het onderhoud van een elektrische brommobiel erg goedkoop.

Een 45 km auto is voor de wet weliswaar een brommer, maar toch gelden de meeste regels voor auto’s ook voor een brommobiel.

Op deze pagina vind u meer informatie over 45 km regelgeving.

Nee, er is helaas nog geen goed navigatiesysteem voor brommobielen.

Dit komt omdat u met een brommobiel, naast autowegen en snelwegen, niet op wegen met het zogenaamde C9 bord (gesloten voor langzaam verkeer) mag rijden en navigatiesystemen bieden niet de mogelijkheid deze C9 wegen te vermijden.

Stelt u uw navigatie in op het vermijden van snelwegen, dan is het dus zaak om te controleren of er zich geen wegen die gesloten zijn voor langzaam verkeer in uw traject bevinden. Bij twijfel kunt u de streetview van Google maps hiervoor raadplegen.

Koopt u een brommobiel bij ons, nieuw of gebruikt, dan heeft u recht op twee gratis introductielessen in uw eigen brommobiel. U kunt dus onder begeleiding de bediening van uw brommobiel aanleren.

Uiteraard. Als u geen rijbewijs hebt, biedt Bol Brommobielen u de mogelijkheid om rijles te nemen.

Heeft u meer vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Bel ons op 0595 – 433 000 of stuur ons een bericht.