Brommobielen &

Scootmobielen

Aixam Crossover in landschap

Het Aixam merk, ijzersterk

Aixam is het toonaangevende brommobiel merk van Europa. Als het brommobiel centrum van noord Groningen staan we dan ook voor 100% achter dit oerdegelijke merk.

Aixam bereikte deze positie door jarenlange innovaties in veiligheid, comfort en milieu. Kenmerkend voor de Aixam is dat het de lat hoger legt dan wettelijk vereist om u als klant het beste te bieden in veiligheid en comfort.

Aixam botsproef

Uitleg ABS

Aixam, voorop in veiligheid

Veiligheid is een van de speerpunten van Aixam. In 1988 begon Aixam als eerste brommobiel / microcar fabrikant met frontale botsproeven hoewel dit voor brommobielen niet wettelijk verplicht is.

In 2011 had Aixam weer een primeur met ABS op het model GTO. ABS is een systeem dat er voor zorgt dat uw wielen niet blokkeren als u hard remt op een glad wegdek. Hierdoor blijven de wielen grip houden en vliegt de auto, of in dit geval brommobiel, niet uit de bocht. En was ABS in het verleden nog een optie; inmiddels is het antiblokkeer systeem standaard op alle Aixam Sensation modellen. 

U kunt hier de Veiligheidsbrochure van Aixam downloaden.

Het Comfort van een Aixam Brommobiel

Met een Aixam brommobiel bent u verzekerd van een hoog comfort. In 2007 testte de ANWB zes verschillende brommobiel merken en de Aixam Crossline was de winnaar. Het testoordeel van de ANWB luidde:

  • De Crossline is groot en dat betekent: veel zitruimte,
  • een goed overzicht in het verkeer
  • en een makkelijke in- en uitstap.
  • De beste verstelbare stoelen
  • Een riante kofferbak met een lage tilhoogte
  • De Crossline stuurt licht
  • Het beste veercomfort van de zes geteste merken

U ziet Aixam laat u niet in de kou staan. Of hooguit in de zomer als de temperatuur te hoog oploopt. Op de meeste modellen biedt Aixam airconditioning aan en daarnaast is voor de meeste modellen een alarminstallatie als optie beschikbaar.

Interieur AixamAirconditioning knop

Aixam CrosslineElektrische Aixam

Aixam, Milieubewust!

Een keuze voor Aixam is een milieubewuste keuze. De nieuwe Kubota motor van het Sensation assortiment haalt met een CO2 uitstoot van 80 g/km moeiteloos het milieulabel A en valt ruim binnen de marge van de Europese norm van 125 g/km.

De materialen zijn met zorg gekozen en kunnen bijna voor 100% gerecycled worden.

Aixam heeft als het eerste grote brommobiel merk in 2013 een elektrische brommobiel op de markt gebracht.

Hoewel de stroom natuurlijk ergens opgewekt wordt, is de CO2 uitstoot van deze elekrtische uitvoering nul. Bovendien is het model geluidloos en trillingsvrij en daardoor een uiterst comfortabele brommobiel.

Aixam Constructie en Ontwerp

De basis van elke Aixam brommobiel / microcar is een stevige aluminium kooiconstructie. Dankzij deze kooiconstructie, die ook in de portieren is verwerkt, doorstaat het Aixam ontwerp met glans frontale botsproeven die de norm zijn voor gewone personenauto's.

Voor de carrosserie wordt ABS gebruikt, een kunststof dat bekend staat om zijn slagvastheid en hoge sterkte.

Maar wat het meest opvalt aan de Aixam 45 km auto's is het design. Vloeiende, weldoordachte lijnen geven de Aixam modellen een eigentijdse look.

Aixam levert alle uitvoeringen standaard met metallic lak en biedt bovendien veel mogelijkheden om het uiterlijk naar eigen smaak aan te passen.

Zo is er bijvoorbeeld voor de Coupé GTi striping en GTi bestickering op de portieren leverbaar.

Zonder uitzondering gaan alle modellen moeiteloos op in het moderne straatbeeld. Hooguit vallen ze op door hun sportief uiterlijk, hun elegante lijnen en stijlvolle uitstraling!

Aixam kooiconstructieAixam City

Aixam interieur

Het interieur doet overigens niet onder voor het exterieur. Het is fraai afgewerkt met veel aandacht voor detail, ergonomie en comfort.

Het dashboard is functioneel en overzichtelijk ingericht en op het middenconsole vindt u de bediening van de ventilatie en de versnellingspook.

Maar ook het sportieve element zien we terug in het interieur.

De Coupé GTi en de GTO zijn uitgerust met comfortable kuipstoelen waarvan de bekleding sierlijk is afgewerkt met rode stiksels.

De dashboards van de Coupé modellen hebben een fraaie carbon afwerking. Deze carbon look interieur is als optie ook verkrijgbaar op de GTO.

Op de site van Aixam kun je nog meer inspiratie opdoen. Stel je eigen Aixam samen met de functie 3d configuratie en bekijk hem van alle kanten!

Aixam Kuipstoelen GTO

Jongeren met brommobiel en scooter

Aixam voor de Jonge Rijder

Voor een brommobiel is alleen een AM rijbewijs nodig en daarmee is dit voertuig binnen handbereik van jongeren vanaf 16 jaar. Aixam brommobielen mogen zich dan ook in toenemende mate verheugen in de belangstelling van jonge rijders.

Voor een brommobiel betaal je geen wegenbelasting. Het is dus een goed alternatief voor het openbaar vervoer op het platteland en je doet alvast ervaring op in het verkeer.

Bol Brommobielen, uw Aixam dealer

Als Aixam dealer voor Groningen leveren we alle modellen en uitvoeringen.

Geïnteresseerd geraakt? Kom langs in onze showroom en maak een proefrit!

Wordt het uw eerste brommobiel? We helpen u graag op weg met persoonlijke begeleiding en advies.

Bel ons op 0595 - 433000. We zijn u graag van dienst!

Showroom Bol Brommobielen Aixam dealer Groningen

Ontdek de e Aixam
100 %
elektrisch
elektrische brommobiel van e Aixam
Ontdek de Minauto
de budget
brommobiel

Zoeken

Openingstijden & Contact

Ma t/m vrij  
Werkplaats 08:00-17:00
Receptie en Showroom 08:00-17:30
   
Zaterdag  
Showroom 09:00-17:00

 

  0595-433000

  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Meer contactinfo...

Aanbod 45 km Auto's

Laatste 45 Km Nieuws

Facebook

Op de hoogte blijven van het laatste 45 km nieuws en aanbiedingen?