Brommobielen &

Scootmobielen

Scootmobiel fot bij persberichtNaar een scootmobiel hoef je tegenwoordig niet meer te zoeken. De media overspoelen ons met hippe reclames over nog mooiere scootmobielen met nog meer wielen.

Te midden van al dit marketinggeweld en alle veranderingen in de WMO is er nu een nieuwe speler: Bol Brommobielen in Uithuizen, sinds kort ook scootmobieldealer.
Voor senioren en mensen met een mobiliteitsbeperking in de regio Groningen is het fijn om een vertrouwd adres in de buurt te hebben voor hun mobiliteitsbehoefte. Niet een bedrijf dat afstandelijk via het internet opereert, maar een bedrijf dat bekend is met de lokale omstandigheden en waar de voertaal Gronings is. Bol Brommobielen is zo’n bedrijf.

Bij Bol Brommobiel kon men altijd al terecht voor scootmobiel onderhoud of voor tweedehandse scootmobielen. Met het dealerschap van Kymco Scootmobielen wordt deze service uitgebreid en, met het aanbod van nieuwe modellen, letterlijk nieuw leven ingeblazen. Door de wijzigingen in de WMO goed nieuws voor senioren en mensen met een bewegingsbeperking in de regio.

Sinds 2015 vraagt de gemeente een eigen bijdrage voor een scootmobiel afhankelijk van het eigen vermogen. Dat begint met € 140,- per jaar, maar kan in sommige gemeenten oplopen tot wel € 200,- per maand. In veel gevallen is het dus voordeliger om zelf een scootmobiel te kopen. Daarnaast is er het aanvraagtraject. Die kan in sommige plaatsen oplopen tot wel 8 weken. Erg vervelend als u snel een scootmobiel nodig heeft.

Bovendien kiest de gemeente voor u de scootmobiel als u gebruik maakt van de WMO. U heeft echter het recht om zelf uw scootmobiel te kiezen als u in aanmerking komt voor WMO en PGB. Sommige gemeenten zijn hier makkelijk in, maar anderen hebben afspraken met leveranciers en kiezen dus liever voor u.

Er zijn gemeenten in die hier behoorlijk ver in gaan. Baliemedewerkers ontkennen soms glashard deze mogelijkheid. Het is dus belangrijk te weten wat uw rechtspositie is en u niet af te laten schepen als u zelf uw scootmobiel wilt kiezen.

Senioren en mensen met een mobiliteitsbeperking kunnen bij Bol Brommobielen terecht voor advies. Uiteraard over de keuze van de juiste scootmobiel, maar ook voor informatie over de mogelijkheden van de WMO en PGB voor de scootmobiel.

Op de hoogte blijven van de laatste 45 km nieuwtjes?
Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

 

Zoeken

Openingstijden & Contact

Ma t/m vrij  
Werkplaats 08:00-17:00
Receptie en Showroom 08:00-17:30
   
Zaterdag  
Showroom 09:00-17:00

 

  0595-433000

  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Meer contactinfo...

Aanbod 45 km Auto's

Laatste 45 Km Nieuws

Facebook

Op de hoogte blijven van het laatste 45 km nieuws en aanbiedingen?