Brommobielen &

Scootmobielen

banner overstappen naar brommobiel 315

Helaas, we maken het nog regelmatig mee.

Mensen die na een week alweer bij ons op de stoep staan: “Of we de brommobiel misschien weer terug willen kopen”.

De overstap van auto naar brommobiel was te groot.
De trieste verhalen

Een gepensioneerde vrachtwagenchaufeur – met het stuur in de handen geboren zeg maar – reed op de dag van aanschaf zijn nieuwe brommobiel total loss. Of zo mogelijk nóg triester: Een man die bij ons een brommobiel kocht, het terrein afreed en meteen al een ongeluk had. Helaas, hij heeft nooit meer in een brommobiel gereden.

Er is in Nederland van alle kanten aandacht voor het langer thuis blijven wonen van senioren. Het belang van mobiliteit wordt daarbij vaak te laat ingezien.

Waarom lukt het niet meer?

Brommobielen hebben een automatische versnelling en het gros van autorijdend Nederland is handgeschakeld gewend. Op oudere leeftijd gaan we meer en meer vertrouwen op onze routine en het aanpassend vermogen neemt af. Het wennen aan een automaat blijkt op hogere leeftijd vaak te moeilijk. Daarnaast moeten we wennen aan de andere positie in het verkeer.

Er zijn ook psychologische en mentale factoren. Als men pas overstapt als het rijbewijs is weggevallen, dan komt men ineens onder druk te staan. Het rijden in een brommobiel móet dan lukken, want anders wordt de wereld ineens wel heel erg klein. Deze stress werkt nadelig als men moet wennen aan een brommobiel.

Verder vinden we autorijden en een nieuwe auto aanschaffen vanzelfsprekend. Door deze vanzelfsprekendheid onderschatten we de overstap een naar een brommobiel. Zie dus uw eerste brommobiel niet als uw zoveelste auto!

Waarom is het belangrijk?

In vrijwel alle gevallen geldt: als men eerder was overgestapt, dan had men nog geruime tijd van de eigen mobiliteit kunnen genieten. En juist op oudere leeftijd dreigt onze wereld kleiner te worden. De mogelijkheid om nog vrienden of familie te kunnen bezoeken of een dagje er op uit te trekken is dan van grote waarde.

En vanzelfsprekend de dagelijkse boodschappen. Mobiel blijven betekent ook zelfstandig blijven.

crossover picknick

Hoe moet het wel?

Wacht niet tot het moment dat u afgekeurd wordt voor het rijbewijs. Als het autorijden nog wel gaat, maar als u merkt dat het toch wat minder wordt, als de snelwegen u gaan beangstigen, dán is dat uw moment om over te stappen naar een brommobiel.

Dank je Aixam Foto

Een andere mogelijkheid is een overgangsperiode. Als uw financiële situatie het toe laat, kunt u overwegen om naast uw auto een brommobiel aan te schaffen. U kunt dan nog steeds naar zuid Frankrijk rijden mocht u dat willen, maar u kunt ook alvast aan uw brommobiel wennen op rustige wegen in uw vertrouwde omgeving. Een bijkomend voordeel: voor uw brommobiel betaald u geen wegenbelasting.

Er is nog een alternatief. U voelt zich nog een koning op de weg, maar de jaren stijgen. Wilt u nog een andere auto aanschaffen, overweeg dan een automaat. U went dan alvast aan het andere rijgedrag en de overstap zal minder groot zijn.

De elektrische brommobiel - het comfortabele alternatief

Een mogelijke andere factor is het geluid. Vanwege hun dieselmotoren produceren brommobielen meer geluid dan een auto. Alhoewel dit geen beperkende factor hoeft te zijn voor het rijden, kan het een overweging zijn om het overstappen uit te stellen. In dat geval raden we u een elektrische brommobiel aan. Deze zijn vrijwel geluidloos en trillingsarm. Grote kans dat u nog liever in een elektrische brommobiel rijdt dan in uw auto.

Brommobielen - eigentijds en stijlvol

In ieder geval hoeft u het om het uiterlijk van de brommobiel niet te laten. De moderne brommobielen passen naadloos in het huidige straatbeeld. Als u al opvalt dan is dat vanwege de elegante, blitse of stoere uitstraling van uw brommobiel, al naar gelang het model dat u kiest.

Aixam City
Aixam Crossover
Aixam Coupé
Aixam Coupé

De verhalen zijn niet verzonnen

We weten het. We lijken op de marktkoopman die zijn eigen waar aanprijst. En natuurlijk, we verkopen graag, maar het liefste verkopen we iets waar mensen ook daadwerkelijk plezier aan hebben. De trieste verhalen waar de mobiliteit ineens wegvalt, we verzinnen ze niet; we maken ze helaas regelmatig mee. En dat hoeft dus niet. Zorg dat het u niet overkomt en durf de stap op tijd de stap te zetten!

Advies en Proefrit

We adviseren u graag vrijblijvend in een persoonlijk gesprek. Aansluitend aan het gesprek kunnen we, als u dat wenst, met u een proefrit maken.

Bent u mantelzorger of maakt u zich zorgen over de mobiliteit van uw ouders? Ook dan adviseren wij u graag.

Bent u geïnteresseerd? Bel dan 0595-433000 of klik hieronder om meteen een afspraak te maken.
banner levering door heel NL2

Op de hoogte blijven van de laatste 45 km nieuwtjes?
Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

 

Zoeken

Openingstijden & Contact

Ma t/m vrij  
Werkplaats 08:00-17:00
Receptie en Showroom 08:00-17:30
   
Zaterdag  
Showroom 09:00-17:00

  0595-433000

  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Meer contactinfo...

Aanbod 45 km Auto's

Laatste 45 Km Nieuws

Facebook

Op de hoogte blijven van het laatste 45 km nieuws en aanbiedingen?