Brommobielen &

Scootmobielen

D-Truck kipper

De D-Truck kipper is nu ook verkrijgbaar in Nederland. Omdat deze uitvoering iets zwaarder is dan een normale brommobiel is er een gewoon rijbewijs voor nodig. Dit neemt niet weg dat de D-Truck kipper interessant is voor hoveniers en de publieke diensten die vaak in kleine ruimtes moeten opereren.

De D-Truck kipper, afgeleid van de D-Truck laadbak uitvoering, is voorzien van de iets zwaardere 600 cc Kubota diesel motor. Door de zwaardere motor en de hydraulische unit voor het kiepen valt de D-Truck Kipper in de categorie L7e. Deze categorie is een tussenvorm tussen auto en brommobiel.

Het voordeel is dat u, anders dan met een gewone brommobiel, met de D-Truck Kipper wel de snelweg en autosnelweg op mag. Daarvoor gelden respectievelijk minimale snelheden van 50 en 60 km/u. Geen probleem voor de D-Truck Kipper die 75 km/u haalt. Nu is het misschien niet raadzaam om met de D-Truck kipper kilometers te gaan maken op de A1, maar het is zeker handig als in een stedelijke omgeving even de ringweg op wilt die vaak een autoweg of autosnelweg is.

De D-Truck kipper is voorzien van een degelijke aluminium laadbak. Deze wordt bediend door een elektrisch aangedreven hydraulische unit waarmee de laadbak binnen 8 seconden naar stand van 43° wordt gebracht. De laadbak kan voorzien worden van een bladkooi. Onder de laadbak bevindt zich een extra opbergruimte voor gereedschap of materiaal van 430 ltr.

Omdat de D-Truck kipper geen brommobiel is, moet er wel motorrijtuigenbelasting voor betaald worden. Het goede nieuws is echter dat door het lage gewicht dit slechts circa € 140,- per jaar is. Voor dit geld heeft u nog een ander voordeel. Het maximale laadvermogen is hoger dan bij de gewone D-Truck, namelijk 421 kg.

Evenals de standaard D-Trucks kan de kipper uitvoering ook voorzien worden van een trekhaak.

Voor een aanhanger achter de kipper uitvoering geldt een maximaal gewicht van 200 kg.

D-Truck kipper

D-Truck kipper

De D-Truck is daarmee uitstekend geschikt voor hoveniers en plantsoendiensten voor het ruimen van bladafval of voor snoei- en maaiwerkzaamheden. Bovendien is de Kubota motor met 4 ltr/100 km niet alleen zuinig maar past met een lage CO2 uitstoot van slechts 103 gr/km ook nog eens uitstekend bij de groene sector

Download de (Franstalige) Brochure.

Op de hoogte blijven van de laatste 45 km nieuwtjes?
Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

 

Zoeken

Openingstijden & Contact

Ma t/m vrij 08:00 - 17:00
Zaterdag 09:00 - 17:00

  0595-433000

  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Meer contactinfo...

Aanbod 45 km Auto's

Laatste 45 Km Nieuws

Facebook

Op de hoogte blijven van het laatste 45 km nieuws en aanbiedingen?